Promotiefonds Waddengebied

Er komt een internationaal fonds waaruit het Wad als één werelderfgoedgebied aangeprezen wordt. Daarover zijn Nederland, Duitsland en Denemarken het eens geworden op de Waddenzeeconferentie die deze week in Denemarken gehouden werd.

Er zijn afspraken gemaakt over de bescherming van de vogeltrekroute tussen het Poolgebied en Zuid-Afrika, waar het Wad een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Duurzaam toerisme is een van de zaken die kunnen meehelpen aan de bescherming van het Wad, maar dan moeten toeristen het gebied wel kunnen vinden. Daar kan het nieuwe fonds bij helpen.

Voor het fonds is geld nodig. Er wordt nog bekeken of het bedrijfsleven zelf geld gaat storten in het nieuwe fonds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven