Telefooncellen op Ameland verdwijnen

In de laatste tientallen jaren hebben er in de vier dorpen op Ameland, in verhouding tot in andere gemeenten, veel telefooncellen gestaan. Dit komt door de vele toeristen die we jaarlijks op het eiland ontvangen. Het gros van deze toeristen beschikt tegenwoordig over een mobiele telefoon, maar er waren ook altijd nog toeristen (voornamelijk Duitse jongeren) die gebruik maakten van de telefooncellen.

Vanwege de flinke afname van het gebruik van de telefooncellen, zouden in 2010 in eerste instantie alle telefooncellen op Ameland worden verwijderd. De telefooncellen waren niet rendabel. Omdat uit de belgegevens bleek dat vier telefooncellen nog wel relatief veel werden gebruikt, is uiteindelijk in 2010 in overleg met de gemeente besloten om deze vier telefooncellen toch nog als service aan onze gasten te laten staan.
Echter uit de recente belgegevens is gebleken, dat het gebruik van deze vier overgebleven telefooncellen de laatste jaren enorm is afgenomen. RBL Telecom, het bedrijf dat de telefooncellen de laatste jaren exploiteert, heeft daarom besloten om de telefooncellen binnenkort te verwijderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven