Vliegveld Ameland moeilijk bereikbaar

Er zijn maatregelen bekend gemaakt die eind maart zullen gelden in het luchtruim boven Nederland als in den Haag de NSS2014 wordt gehouden. Tot de maatregelen behoort, dat in een groot deel van ons land het vliegen onder VFR condities op een aantal dagen niet mogelijk is.

Voor een aantal vliegvelden van regionaal belang betekent dit, dat zij gesloten zullen zijn. Voor enkele luchthavens van nationaal belang gelden grote beperkingen.

De velden die hiervan direct de gevolgen ondervinden zijn Beek, Hilversum, Hoogeveen, Rotterdam, Seppe en Midden Zeeland. Tijdens de top kan er op deze vliegvelden niet geland of gestart worden door kleine vliegtuigen.

Vliegveld Ameland en vliegveld Texel zijn uitsluitend bereikbaar na vooraf verkregen toestemming. Op het vliegveld zelf zullen veiligheidsfunctionarissen de piloten en vliegtuigen steekproefsgewijze controleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven