Friesland in trek bij buitenlandse toerist

In 2013 bezochten ruim 1,4 miljoen toeristen Friesland. Dat is een stijging van vier procent vergeleken met 2012. Vooral het aantal toeristen uit Duitsland en België laten procentueel een sterke groei zien. Het aantal buitenlandse gasten groeide in Friesland sterker dan het landelijke gemiddelde.

Het aantal buitenlandse toeristen naar Friesland groeide in 2013 met 16%, terwijl de landelijke groei 4% bedraagt. Deze groei is voor een belangrijk deel te wijten aan de groei van het aantal Duitse gasten, een stijging van +23%.

Daarnaast blijken Belgische toeristen Friesland als vakantiebestemming te ontdekken. Friesland ontving het afgelopen jaar 10% meer Belgische toeristen. Belgische toeristen zijn positief over Friesland en waarderen de tweetaligheid. Het belangrijkste bezoekmotief is het aantrekkelijke landschap en de fiets- en wandelmogelijkheden.

De Duitse toerist daarentegen is meer georiënteerd op het Friese merengebied en de Waddeneilanden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven