Pierelijn stopt

Met ingang van 1 januari 2014 stopt de Pierelijn met het vervoer van passagiers van Holwerd-boot naar Dokkum. Als aanvaardbaar alternatief kan er gebruik worden gemaakt van De Opstapper en buslijn 163 naar Groningen via Dokkum.

De Opstapper

In Noordoost Fryslân is per 15 december 2013 een nieuwe opzet van de Opstapper ingevoerd waarbij een aantal Opstapperlijnen zijn ingesteld. Het idee van de Opstapper is dat ook de kleinere plaatsen in de provincie Fryslân met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Het gaat hierbij in eerste instantie om een pilot voor een periode van een jaar. Een van de buslijnen (560) gaat van Dokkum naar Holwerd en terug. Voor de Opstapper moet net als bij de Pierelijn vooraf worden gereserveerd. 

Het tarief is € 2,50 per persoon voor vervoer naar de Sionsberg en het busstation van Dokkum.

Bus naar Groningen en Dokkum

Het was al een tijdje mogelijk om met de bus van Holwerd naar Groningen te rijden. Vanaf 5 januari 2014 wordt de dienstregeling uitgebreid en stopt de bus, lijn 163, ook in Dokkum. Er wordt aangesloten op de boten die om 13:30 en 19:30 van Holwerd vertrekken.

Voor zowel de Opstapper als de Qbuzz naar Dokkum en Groningen geldt dat ze in een dienstregeling rijden en niet altijd op de boot kunnen wachten bij vertraging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven