Records gebroken tijdens Adventurerun

Twee parcoursrecords van de winnaars Tim Pleijte bij de mannen en Stefanie Bouma bij de vrouwen waren het slotstuk van de jubileum editie van het sfeervolle hardloopevenement op Ameland. De verrassende winnaar bij de mannen Tim Pleijte uit Zoutelande kwam in een recordtijd van 1.09.00 over de finish met in zijn kielzog de winnaar van 2012 Iwan Kamminga.

De man uit Nieuwe Pekela had 18 seconden achterstand maar hij had wel weer 1 minuut en 20 seconden voorsprong op de nummer 3 de Belg Omar Bekkali. De wedstrijd was zowel bij de mannen als bij de vrouwen ongemeen spannend op het grotendeels onverharde en geaccidenteerde parcours door de mooie natuur van het Waddeneiland. De ondergrond was zeker in het voordeel van “trail” specialist Pleijte, die voor het eerst meedeed op Ameland en door de hoofdsponsor Salomon was uitgenodigd voor de run.

Ook bij de vrouwen was er sprake van een spannende wedstrijd waarbij tot driekwart van de halve marathon de strijd gelijk opging tussen de latere winnares Stefanie Bouma en meervoudig winnares op Ameland: Mariska Kramer. Door een onwillige bilspier moest Kramer in de slotfase Stefanie Bouma laten gaan en ontstond er snel een ruim verschil. Bouma brak tevens het uit 2011 stammende parcoursrecord van Kramer en bracht dit op 1.15.57. Zij werd met die tijd 8e overall.

Het grote talent van Lionitas Leeuwarden: Immy Auck Kersbergen werd knap derde in 1.19.46.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven