Dijkverbetering Waddenzeedijk Ameland

Wetterskip Fryslan werkt vanaf voorjaar 2015 tot en met 2018 aan de Waddenzeedijk op Ameland. Over een lengte van 16,6 km versterkt het waterschap de bekleding en wordt de dijk met gemiddeld 25 cm verhoogd. Dit project maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen het Rijk en de waterbeheerders.

Het doel is om afgekeurde waterkeringen op een sobere, doelmatige en robuuste wijze te versterken. Met het versterken van deze waterkingeringen blijft ons land ook de komende 50 jaar beschermd tegen overstromingen.

Dit project wordt voor het waterschap een hele uitdaging. Het aanleveren van materiaal is niet eenvoudig en er zijn beperkingen vanwege het stormseizoen en de ecologie. Dit betekendt automatisch dat er in de zomermaanden veel werk moet worden verze terwijl er juist in deze maanden veel toeristen op Ameland aanwezig zijn.

Via publicaties in De Amelander en een infocentrum houdt het Waterschap de bewoners en de toeristen op de hoogte van de voortgang. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven