Actie op Ameland

Steeds luider wordt het protest tegen het voornemen van de overheid om voor de kust van Ameland een windmolenpark aan te leggen. De gemeenteraad heeft besloten om met de overige wadden eilanden een pittige brief te sturen naar het ministerie waarin zij kenbaar maakt geen windmolens binnen de 12-mijls zone te willen.

Steeds meer ondernemers roeren zich omdat ze vrezen voor een dramatische teruggang in toerisme en dus in omzet. In de december uitgave van De Amelander wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp.

Via het e-mail adres windmolens@deamelander.nl kunnen mensen hun reactie mailen.

Een aantal verontruste Amelanders is bezig om een actie groep in het leven te roepen zodat collectief en nationaal onze verontrusting kan worden uitgesproken over dit voornemen. Eén van de eerste plannen van deze groep Amelanders is om via een enquête de bewoners te vragen hoe zij over deze plannen denken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven