BWS geopend door Prinses Beatrix

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft op vrijdag 1 november 2013 het nieuwe schoolgebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap (BWS) in Nes op Ameland geopend. 

Prinses Beatrix, voormalig Erf- en Vrijvrouwe van Ameland, werd ontvangen door commissaris van de koning John Jorritsma, burgemeester Albert de Hoop en de schooldirecteur Bernard Kamsma. In de school startte de Prinses een kettingreactie waarmee zij samen met leerlingen de openingshandeling heeft verricht. De Prinses kreeg een rondleiding door de school en sprak daar met de leerlingen.

‘Voor de leerlingen van het eiland is het erg belangrijk dat zij goed onderwijs kunnen volgen. Met deze mooie school die voorzien is van alle moderne faciliteiten zijn we klaar voor de toekomst’, benadrukt burgemeester en voorzitter van het schoolbestuur Albert de Hoop. ‘We zijn trots op de school en we zijn zeer vereerd dat Prinses Beatrix de nieuwe BWS heeft geopend. Dit onderstreept de goede relatie tussen Ameland en de Koninklijke familie.’

Prinses Beatrix was tot 30 april van dit jaar Erf- en Vrijvrouwe van Ameland, zoals ook haar moeder en grootmoeder waren. Nu de prinses afstand van de troon heeft gedaan, mag koning Willem-Alexander zich Erf- en Vrijheer van Ameland noemen. Meerdere malen is het eiland bezocht door leden van de Koninklijke familie. In zijn toespraak haalde Jesse Wiegersma, leerling van klas 4, de warme band van de Oranjes met Ameland aan. Hij vertelde een anekdote over zijn oom die Prins Bernard bij een bezoek aan Ameland op zijn rug droeg en overhandigde de Prinses een foto hiervan.

Het zestig jaar oude schoolgebouw van de BWS aan de Ballumerweg in Nes werd vorig jaar voor het grootste deel gesloopt en is nu op dezelfde plek opnieuw gebouwd. Ook de inrichting is gemoderniseerd. Met behulp van een op hout gestookte ketel, grijswatercircuit, dynamische verlichting en zonnepanelen is het nieuwe schoolgebouw energieneutraal. De verlichting in de lokalen leidt aantoonbaar tot hogere leerprestaties. De keuze voor een duurzaam gebouw is gestoeld op de beleidsambities van de gemeente Ameland op het gebied van duurzaamheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven